|

Inkoop en Logistiek

Momenteel worden de bedrijfseenheden Productie en Distributie, met in totaal circa 350 medewerkers, geïntegreerd tot de Groep Maritieme Coatings. In deze groep worden circa 250 medewerkers geplaatst. De processen worden herontworpen. Ongeveer 100 medewerkers worden geplaatst bij XXX Facilitair Bedrijf, dat per 1 oktober uit de startblokken komt met onder meer de bedrijfsonderdelen Laboratorium, Inkoop & Logistiek en het Ingenieursbureau…”

Herkent u iets in deze case beschrijving ? Het gaat over een opdracht die ik enkele jaren geleden mocht aanpakken. Een paar voor de hand liggende vragen: Welke processen kunnen het beste (de)centraal worden ingericht. Welke synergievoordelen zijn te verwachten. Hoe wordt Inkoop als afdeling ingericht; dezelfde vraag voor Logistiek, of is het beter er één afdeling van te maken ? Welke competenties zijn benodigd voor de taakinvulling van de verschillende rollen en wat wordt de beste standplaats ? Etc.

Dergelijke vragen behoren te worden beantwoord vanuit een heldere gedragen visie. Vervolgens wordt een marsroute neergezet om stapsgewijs te komen tot een optimale situatie voor Inkoop & Logistiek; afgestemd op de organisatiestrategie en gedragen door degene die het moeten gaan uitvoeren.

De resultaten mochten er zijn (in dit specifieke geval). Zowel op het gebied van kwaliteit van de processen, waardering door ketenpartners en eigen medewerkers, als op het gebied van kostenbeheersing (9% besparing op een inkoopvolume van € 55 mio).

Terug naar Home


2018 © Fairwind Interim | Designed by Eye2i Design